telefon-fax · +385 (0)22 448 128
adresa · I Ulica 1a, Prvić Luka
24.01.2017.
Noć muzeja 2017.

Kao i svake godine Noć muzeja održati će se zadnji petak u siječnju, ove godine 27.01. s početkom u 18h u Memorijalnom centru ''Faust Vrančić'' u Prvić Luci.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Glazba kao tema postavljena je s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije. Preko 200 muzeja, galerija, baštinskih i sličnih institucija predstaviti će skladatelje, dirigente, pedagoge, izvođače, sakupljače glazbene baštine, glazbene kritičare, instrumente, uređaje za reprodukciju zvuka, glazbene zapise i druge predmete vezane za temu glazbe.
Program Memorijalnog centra započinje u 18h sati razgledavanjem stalnog postava.
Glazbu kao temu obilježiti će koncert ženske klape Oršulice početkom u 19h. Ova klapa nam dolazi iz Vodica a svoje ime je dobila po najstarijoj stanovnici Vodica pok. Oršuli Bilan kao i sorti maslina koja se uzgaja na našem podneblju. Prva je ženska klapa u Vodicama i djeluje već preko 16 godina. Repertoar klape čine izvorni, tradicijski napjevi iz Dalmacije, duhovni napjevi i obrade zabavnih melodija.
Redovna brodska linija vozi u 18h iz Vodica za Prvić Luku, a povratak je u 20:15h iz Prvić Luke za Vodice.