telefon-fax · +385 (0)22 448 128
adresa · I Ulica 1a, Prvić Luka
09.05.2017.
Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji

Manifestacija Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji se održava od 06. do 13. svibnja. U ponedjeljak su na konferencji u Gradskoj knjižnici ''Juraj Šižgorić'' u Šibeniku župan i gradonačelnici Šibenika, Knina, Drniša i Vodica predstavili najznačajnije projkete koji su financirani iz europskih sredstava. Na panel raspravi razgovaralo se i o aktualnim projektima te o problematici i rješenjima kojima bi se lokalni i regionani projekti brže i efikasnije provodili te uspješno povlačili sredstva iz EU fondova.

Među predstavljenim projektima je i Memorijalni centar ''Faust Vrančić'' koji u sklopu europskog tjedna u subotu, 13. svibnja sudjeluje sa besplatnim ulazom za sve posjetitelje od 09h do 15h. U 11h održati će se edukativna radionaca za djecu Faustove tajne. Voditeljice radionice su Ivana Skroza i Zdenka Bilušić.

Radionica se provodi u sklopu Edukativno muzejske akcije Tajne koja se ove godine održava po 22. put na nacionalnoj razini u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva.